top of page

vi lever alle...

                     

       ...i en moderne tid. Nutidens verden er fuld af praktiske nyskabelser og upåfaldende små hjælpere, der skal aflaste folk fra deres arbejde eller gøre det lettere. De er designet til at hjælpe os med at udføre hverdagens forskellige opgaver så effektivt som muligt. Du er globalt netværket, deler dine tanker og projekter med mennesker over hele verden via blogs og alle slags moderne medier. Du taler med displays, deler dine behov med dem, spiser tankeløst fastfood lavet af tvivlsomme ingredienser, mens du går gennem teknologisk oversvømmede metropoler.

 

Samtidig kan du lytte til musik i høretelefoner, skrive beskeder til venner eller forretningspartnere, læse de seneste nyheder på internettet og konstant blive drysset over den aktuelle strøm af reklamer i alle tænkelige former. På restauranter sidder folk ofte tavse sammen ved bordet, deres øjne er rettet mod deres mobiltelefoner, deres fingre glider og banker febrilsk på skærmen. Fra tid til anden gafler de en bid fra deres tallerkener i munden, måske uden at vide, hvad de egentlig spiser.

 

Nogle mennesker kan lide det, nogle er afhængige af dette liv med multitasking-feber, andre har bare brug for denne strøm af information og krav, fordi de aldrig kan hvile. Mange af disse mennesker viser tydeligt typiske symptomer, som er forårsaget af et sådant overforbrug og misbrug af deres sanser. Dette kommer til udtryk ved overfølsomhed, søvnløshed, nervøsitet, aggression og irritabilitet, permanent utilpashed og generelt grænseoverskridende adfærd. I værre tilfælde banker myokardieinfarkt på døren, du får et nervøst sammenbrud eller løber løbsk på en ukontrolleret måde. Det har der været masser af eksempler på i de senere år. Nogle syge bemærker ikke den fysiske skade, anser denne permanente tilstand for at være normal og forsøger at kontrollere deres velbefindende og begrænse lidelsen ved at tage en række tvivlsomme farmaceutiske produkter.

 

På den anden side er der også mennesker, der foretrækker et ordnet liv i fred og fordybelse og stræber efter at reducere det permanente stressniveau til et væsentligt minimum. De kender de skadelige påvirkninger og bivirkninger af det moderne liv og forsøger aktivt at omgå dem bevidst og at kompensere for uundgåelige svækkelser gennem faser med hvile og refleksion.

                    

 

Hvad er mere velegnet til dette end et retræte på landet, hvor du kan nyde naturen og observere vilde dyr. Hvor det overhovedet er tilladt at lave ingenting, selvom næsten alle i starten føler, at det er usædvanligt og stressende. Du slapper af med god mad og sund luft, kommer til ro og bemærker måske for første gang naturens mange små vidundere på en afslappet gåtur i skoven.

 

På himlen over baldakinen af en skov

kan du se

en rovfugl glider lydløst...

  • Instagram
bottom of page